• slovenian
  • O meni
  • Blog
  • Kontakt

O meni

Rojena sem v Beogradu, ko je cvetela EX-YU rock scena, alternativni način razmišljanja in življenja. Odraščala sem med balkansko metropolo, ki je bila takrat središče kulture in umetnosti, in majhnim spečim mestecem v Peruju, ki meji na Ekvadora,  katerega obale umiva Tihi ocean.


Zamenjala sem pet osnovnih in dve srednji šoli.  Pri 23 letih vrnila sem se  v Beograd s triletnim sinom. V naslednjih letih je bil on moj največji navdih. Pred 30. letom sem spoznala moža, s katerim sva se po rojstvu mlajšega sina rojstvu preselila v Ljubljano. V Ljubljani živim že 15 let. Selitev v Slovenijo je pomenila začetek mirnejšega obdobja v mojem življenju, ko sem lahko integrirala vse koščke sebe in to avanturo preoblikovala v svoj umetniški izraz.


Čarobnost Južne Amerike je dala smisel mojemu evropskemu duhu in me spremenila v nekakšnega sodobnega alkimista. To čudenje, vcepljeno globoko v središče mojega bitja, izražam skozi svoje ustvarjanje nakita in svojo prvo ljubezen – pisanje. V procesu nastajanja nakita in zgodb, ki mu sledijo, pragozd in beton dihata skozi moja pljuča v enakem ritmu.


Učila sem se od najboljših mojstrov nakita v Španiji, Italiji, na Češkem in v Nemčiji ter ta znanja prilagodila svojim potrebam. Izdelovanje nakita ima svojo nebeško in zemeljsko razsežnost, umetnica pa ju usmerja s svojo spretno roko. Nebeška dimenzija mi je bila na srečo vedno na voljo. Šepetala mi je, kadar koli sem zaprla oči skozi poezijo, mitologijo, simbole in alternativne nauke. Včasih so moje sanje navdih za unikaten kos nakita in celoten koncept za njim.


Zaljubljena sem v gozdove, reke in morja, ptice in divje živali, kar lahko vidite v organskih teksturah in oblikah, ki jih uporabljam. Življenjske zgodbe ljudi pretvarjam tudi v izdelke po meri.  Prikličem svojo nebeško dimenzijo in na eterično platno povežem simbole, kristale in oblike ter takšen kos nakita spremenim v vir vsakdanje čarobnosti. 

Več o meni in procesu ustvarjanja lahko preberete na blogu 

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.

Več informacij

Milica Popović Bubanja s.p.

Nove Fužine 43

1000 Ljubljana

Slovenija


Matična številka: 9516778000

Davčna številka: 16013298

Powered by

7-c studio

Košarica

Košarica je prazna