• slovenian
  • O meni
  • Blog
  • Kontakt

Nega

Navodila za nego

Nakit, ki ga izdelujem, je namenjen vseživljenjski uporabi. Prepričana sem, da si tudi vi želite, da vaš kos nakita čim dlje ohrani svoj prvotni videz. Da bi to dosegli, ga morate pravilno vzdrževati.


Čiščenje vašega nakita

Naravni proces oksidacije srebra ni problem, če veste, kako očistiti kos nakita. Nastane, ko pride srebro v stik z žveplom ali kisikom. Priporočam, da nakit snamete pred obiskom savne, fitnesa, kopanja v bazenu, pri ličenju in parfumiranju ter pri čiščenju doma s kemikalijami.


Najboljša zaščita je preprečevanje oksidacije. Svoj kos nakita redno čistite s krpo, ki je priložena originalni embalaži.


Če je vaš kos nakita brez kamenčkov, ga preprosto potopite v čistilno raztopino za srebro, nato pa ga temeljito obrišete s krpo za čiščenje srebra, ki bo poskrbela za lesk in bo odstranila odvečno čistilno raztopino. V raztopino nikoli ne potapljajte kosa nakita s kamnom ali z oksidiranimi detajli. Če niste prepričani, kako sami očistiti nakit, ga lahko vedno odnesete k lokalnemu zlatarju, ki bo to za vas opravil strokovno.


Shranjevanje vašega nakita

Srebro, pozlata ter poldragi in dragi kamni se lahko opraskajo. Zato svoj kos nakita po uporabi vedno odložite v originalno embalažo in ga ne mešajte z drugim nakitom. Hraniti ga je treba stran od naravne sončne svetlobe in toplote, v zaščitni (podloženi) škatli za nakit ali v torbici, odporni na madeže. Ne shranjujte nakita v kopalnici.


Nosite svoj nakit

Predvsem pa čim pogosteje nosite nakit. Vaše telo izloča olja, ki delujejo zaščitno in tako ščitijo vaš nakit pred oksidacijo. Nosite ga tudi, če ni posebne priložnosti: nosite ga med nakupovanjem, na kavi s prijateljico. Nosite ga med pisanjem, delom, sprehodom s psom. Vsak dan je posebna priložnost – edinstvena in neponovljiva. To je tvoje.

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.

Več informacij

Milica Popović Bubanja s.p.

Nove Fužine 43

1000 Ljubljana

Slovenija


Matična številka: 9516778000

Davčna številka: 16013298

Powered by

7-c studio

Košarica

Košarica je prazna