• slovenian
 • O meni
 • Blog
 • Kontakt

Pogoji poslovanja


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

https://www.milicabubanja.com/


1. SPLOŠNO


Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

V splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine milicabubanja.com (v nadaljevanju: spletna trgovina) so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja podjetje Milica Popović Bubanja s.p., 1000 Ljubljana, matična številka: 9516778000, davčna številka: 16013298

V spletni trgovini lahko kupec naroči nakit.
Splošni pogoji so javno objavljeni na vidnem mestu na spletni strani in so stalno dostopni na vseh straneh spletne trgovine. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.


2. DOSTOPNOST INFORMACIJ


Spletna trgovina se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovila naslednje informacije:

 • Podatke o podjetju (ime, sedež in matična št. podjetja)
 • Kontaktne podatke za hitrejšo komunikacijo (telefon, e-pošta)
 • Bistvene lastnosti artiklov v ponudbi
 • Dostopnost artiklov
 • Pogoje dostave (način, kraj in rok dostave)
 • Cene ki morajo biti jasno določene, prikazano mora biti ali že vsebujejo DDV in stroške prevoza in druge dajatve
 • Način plačila in dostave
 • Časovno veljavnost ponudbe
 • Rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 42. Členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen)
 • Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci


3. NAROČILO IZDELKA ALI STORITVE


V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke in storitve 24 ur na dan 7 dni v tednu. Storitev se opravlja na območju Republike Slovenije.
Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je potrebno izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (pritisne v košarici gumb „zaključi nakup“), takoj zatem pa prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela odprema. V primeru plačila s plačilno kartico ali po povzetju bo naročilo potrjeno in odposlano najkasneje v 5 delovnih dneh po oddaji naročila, in sicer z novim elektronskim obvestilom o potrditvi in odpremi naročila. V primeru plačila po predračunu bo kupec obvestilo o potrditvi in odpremi naročila prejel takoj po plačilu naročila. Ko je skupni znesek naročila nakazan na tekoči račun ponudnika, je naročilo plačano. Za plačilo naročila po predračunu ima kupec na voljo 7 dni, če v tem času naročila ne plača, lahko ponudnik naročilo/pogodbo prekliče.

Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti. V primeru napake lahko kupec naročilo v času do prejema elektronskega obvestila o potrditvi in odpremi naročila prekliče brez dodatnih stroškov.

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.
Za nakup v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Podatki se hranijo v bazi kupcev in kupec lahko zahteva dostop do svojih osebnih podatkov. V vsakem primeru pa lahko uporabnik zahteva pogodbo o nakupu prek elektronske pošte: info@milicabubanja.com


4. CENE IN DARILNI BONI


DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Vse cene so v evrih (EUR), ne zajemajo tudi stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. 

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini milicabubanja.com ažurirajo in spreminjajo tudi zaradi spreminjanja borznih cen zlata in srebra.

Roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini. Akcijske cene oz. posebni popusti, veljavni ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnega koli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora uporabnik ponudnika o tem predhodno obvestiti in zahtevati popravek obračuna ali odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil končno obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je sprejel ceno iz končnega obračuna in pri ponudniku ne uveljavlja naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu, glede na posamezne okoliščine, po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.


Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini podjetja Milica Popović Bubanja s.p.

Cena v spletni trgovini milicabubanja.com je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.DARILNI BONI 


Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga milicabubanja.com proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (Milica Popović Bubanja s.p.) pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine milicabubanja.com.

Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini milicabubanja.com. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na milica@milicabubanja.com 

Veljavnost darilnega bona je 1 leto od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati.

Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona. 

Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ''darilna kartica'' vpišite kodo darilne kartice in kliknite ''uporabi darilno kartico''.


5. MOŽNOSTI PLAČILA in IZDAJA RAČUNA


V spletni trgovini je na voljo več načinov plačila:

1. Plačilo po povzetju (ob prevzemu pošiljke)

Kupec plača odkupnino na licu mesta ob prevzemu naročenega paketa dostavljavcu. Velja le za dostavo v znotraj Slovenije

2. Plačilo s kartico (Visa, Mastercard) ali PayPal

Kupec ob zaključku nakupa preko spletne banke/obrazca plača naročilo.

Za dostavo skrbi podjetje Pošta Slovenija ali DHL Express, dostava se zaračuna v skladu s cenikom.

Spletna trgovina pošlje kupcu račun v tiskani obliki v paketu skupaj z naročenimi artikli, ali po želji kupca tudi e-račun.

Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last ponudnika.


6. VRAČILO BLAGA


Spletna trgovina milicabubanja.com kupljenega blaga brez ugotovljenih napak ni dolžna zamenjati. Ustreznost posameznega izdelka se preveri pred samo odpremo naročila.


7. REKLAMACIJA


Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: milica@milicabubanja.com, vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.


8. GARANCIJA


Ob nakupu kateregakoli proizvoda kupljenega v spletni trgovini prejmete potrdilo o nakupu in certifikat - iz katere kovine je izdelek in kateri kamni/kristali so vstavljeni. Potrdilo o nakupu in/ali certifikat je veljaven garancijski list, ki daje garancijo 1 leto za srebrni in zlati nakit, za vse napake proizvajalca. V primeru, da proizvod kupujete za darilo, dodajte obdarjencu tudi certifikat.


9. STVARNA NAPAKA


Napaka je stvarna kadar:

 • Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo
 • Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • Artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oziroma predpisane
 • Je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem

Primernost artikla se primerja z drugimi, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.


10. PREVZEM ARTIKLOV


Kupec je dolžan artikel, ki ga naroči v spletni trgovini prevzeti v 7 dneh od prejetega obvestila dostavljavca. V nasprotnem primeru se paket od dostavne službe  posreduje nazaj v skladišče pošiljatelja. Ko je paket vrnjen nazaj v skladišče, ga lahko kupec prevzame osebno v fizični trgovini podjetja v nasprotnem primeru bo naročilo preklicano.


11. PRITOŽBE IN SPORI


Spletna trgovina milicabubanja.com, spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov. Tako se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s spletno trgovino lahko poveže preko telefona na številko +38641357144 ali po elektronski pošti na milica@milicabubanja.com

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prizadevamo si da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Kupoprodajna pogodba med trgovino milicabubanja.com in kupcem je v spletni trgovini milicabubanja.com sklenjena v trenutku, ko milicabubanja.com kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za milicabubanja.com kot za kupca.


Milica Popović Bubanja s.p.

Milica BubanjaZa delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.

Več informacij

Milica Popović Bubanja s.p.

Nove Fužine 43

1000 Ljubljana

Slovenija


Matična številka: 9516778000

Davčna številka: 16013298

Powered by

7-c studio

Košarica

Košarica je prazna